Start Ticketverkoop EK zwemmen voor gehandicapten 2014

De tickets voor het EK Zwemmen voor Gehandicapten van 4 tot 10 augustus 2014 in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven zijn vanaf vandaag online te verkrijgen. 02 Jun 2014
Imagen
A picture of a man with a gold medal around his neck during a medal ceremony

Marc Evers stands on the poidum after winnin gold in the men's 100m backstroke S14 at the London 2012 Paralympic Games.

ⒸGetty Images
By IPC

"Ik zal alles doen om te winnen"

Alleen in de online voorverkoop zijn de Dagkaarten te verkrijgen voor € 6,00 en de Toernooi passe-partouts voor € 26,00. Bespaar nu €1,00 per ticket bij de online voorverkoop van het EK Zwemmen voor gehandicapten 2014.

Het wedstrijdprogramma is te vinden op www.paralympic.org/eindhoven-2014/schedule.

Twee jaar na de Olympische Spelen van Londen en twee jaar voor de Olympische Spelen in Rio 2016 is dit de grootste paralympische zwemwedstrijd van 2014. We verwachten 500 atleten uit 40 landen, waaronder de Nederlandse Paralympische gouden medaillewinnaar en regerend drievoudig wereldkampioen Marc Evers en de viervoudig wereldkampioen Marlou van der Kulk. Zij zullen de hoofdrollen vervullen op het podium van het gastland, maar ook andere internationale atleten gaan strijden om de titels. Onder andere Eleanor Simmonds uit Groot-Brittannië, Sarah Louise Rung uit Noorwegen en de Russische Oleysa Vladykina gaan voor goud.

"Ik zal alles doen om te winnen", aldus 22 -jarige Evers. Hij is misschien wel 's werelds sterkste atleet bij de mannen S14 klasse. "Dit EK is zeer speciaal voor mij. Het zwembad is vernoemd naar mijn idool, Pieter van den Hoogenband. En in dit stadion won ik mijn eerste medaille tijdens de IPC Swimming World Championships 2010."

Het zwembad heeft ook speciale herinneringen voor Marlou van der Kulk, die als tiener twee wereldtitels won in 2010 en er in Montreal (Canada) nog twee gouden wereldtitels aan toevoegde. Ze is een van de 16 zwemmers in de Nederlandse selectie die het mag opnemen tegen o.a. Groot-Brittannië, die tweede eindigde in het medailleklassement op de laatste EK in Berlijn 2011.

Oekraïne stond bovenaan in het medailleklassement van 2011 in Berlijn. Duitsland is vol vertrouwen hetzelfde te doen in Eindhoven, vooral nadat ze op de wereldkampioenschappen van vorig jaar in de top van het klassement zijn geëindigd.

De IPC Swimming European Championships 2014 is een goede voorbereiding op de IPC Swimming World Championships 2015 in Glasgow, Groot-Brittannië, en zijn een belangrijke stap voor de atleten op hun weg naar de Paralympische Spelen in Rio 2016.